seoo

ساخت وبلاگ

تحصیل در ترکیه با آسانترین راه

امروزه تحصیل در ترکیه با آسانترین راه به یکی از گزینه های تحصیلی برای دانشجویان ایرانی تبدیل شده است. از دلایل محبوبیت تحصیل در ترکیه می توان به دانشگاه های معتبر این کشور، هزینه های تحصیل و زندگی کمتر نسبت به سایر کشورهای خارجی و همینطور نزدیکی به کشورمان اشاره کرد.
در این مقاله ما سعی داریم شما را با شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه و اخذ اقامت تحصیلی در کشور ترکیه آشنا کنیم. پس با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

تحصیل در ترکیه

شرایط تحصیلی در ترکیه

شرایط تحصیل در ترکیه چگونه است؟ آیا می توان تحصیل در ترکیه با آسانترین راه را انتخاب کرد؟در کدام دانشگاه های ترکیه می توان تحصیل کرد؟ هزینه های تحصیل در ترکیه چقدر است؟ آیا می توان در ترکیه به صورت رایگان تحصیل کرد؟ و بسیاری سوال های دیگر که برای علاقه مندان تحصیل در ترکیه پیش می آید، کارشناسان ما در موسسه آتاکان آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه مشاوره رایگان در زمینه تحصیل در ترکیه با آسانترین راه می باشند.

مزایای تحصیل در ترکیه

مدارک تمام دانشگاه های ترکیه اعم از دانشگاه دولتی و خصوصی بر طبق توافق نامه ی بولونیا، مدرک بین المللی محسوب می شوند و مطابق با برنامه های اروپا، مدرک ها را استانداردسازی می شوند. در کنار اینها بسیاری از دانشگاه های ترکیه به تبادل دانشجو با بهترین دانشگاه های اروپایی می پردازند. در جدیدترین سیستم رتبه دهی دانشگاهی جهان QS، تحصیل در ترکیه در جایگاه ۴۳ام قرار گرفته است.

چرا زندگی و تحصیل در ترکیه اینقدر طرفدار دارد؟

  • برای تحصیل در کشور ترکیه تهیه ویزای تحصیلی به سهولت انجام می شود و مشکلاتی از این قبیل نخواهید داشت.
  • کشور ترکیه چندین فرهنگ را در خود جای داده است تحصیل در این کشور یعنی شما احساس غربت نمی کنید.
  • در رتبه بندی های جهانی ترکیه از لحاظ کیفیت زندگی و کیفیت آموزش عالی در بین ۴۵ کشور برتر دنیا قرار گرفته است.
  • سیستم آموزشی ترکیه با سیستم آموزشی کشور های اروپایی و آمریکایی کاملا مطابقت دارد.
  • بورسیه فول فاند و درصدی هم توسط دولت و هم توسط دانشگاه های خصوصی هر سال به هزاران دانشجو اختصاص می یابد.
  • هر یک از دانشگاه های ترکیه حداقل عضو یکی از معاهده های بین المللی آراسموس پلاس، بولونیا، فارابی و… هستند. و بر اساس توافق نامه بین کشور ترکیه با کشورهای اروپایی و آمریکایی امکان تحصیل در این کشورها از سال دوم برای شما وجود دارد.
  • دولت ترکیه اهمیت زیادی به دانشجویان خارجی قائل است بطوریکه هزینه بسیار گسترده ای را برای دانشجویان خارجی خود می کند، از سال ۲۰۰۶ تعداد متقاضیان برای تحصیل در کشور ترکیه به صورت تصاعدی در حال افزایش است.
  • هزینه های زندگی و تحصیل در ترکیه 2022 نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی مناسب است.
  • پذیرش دانشجو با آزمون های بین المللی: کشور ترکیه از طریق آزمون های بین المللی مانند SAT و GRE نیز دانشجو می گیرد. این آزمون ها در خود ترکیه نیز برگزار می شود و متقاضیان می توانند با قبولی در این آزمون ها در ترکیه برای تحصیل در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز اقدام نمایند.
  • هزینه تحصیلی در ترکیه به نسبت پایین تر از کشور های دیگر اروپایی است.
  • سطح دانشگاه های ترکیه هم سطح و حتی در برخی موارد بالاتر از اروپا می باشد این درحالیست که هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه نسبت به اروپا، کانادا و آمریکا بسیار مقرون به صرفه تر است.

شرایط تحصیل در ترکیه 2022

شما برای تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) در ترکیه به چهار مورد ضروری برای تحصیل در ترکیه و دریافت بورسیه در سال 2022 نیازمند هستید:

انتخاب رشته و دانشگاه

شما ابتدا باید رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید: می خواهید در کدام دانشگاه در چه رشته و در چه مقطعی تحصیل کنید؟ شما می توانید به زبان های مختلف انگلیسی، ترکی و حتی برخی زبان های دیگر در بهترین دانشگاه های این کشور مشغول تحصیل کنید. دانشگاه هایی که سطح آنها با معیارهای جهانی همخوانی دارد.

شهریه ها و شرایط بورسیه

داستن این موارد که ذکر می شود برای شما بسیار مهم است. شهریه های تحصیلی در رشته و دانشگاه مورد نظر شما چقدر است؟ و آیا با شرایط مالی شما همخوانی دارد و می توانید از عهده مخارج تحصیل که شامل شهریه دانشگاه، هزینه اسکان و هزینه های خوراک و پوشاک است، بربیائید یا خیر؟
و یا اگر بدنبال اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه هستید شرایط بورس دانشگاه مد نظر را چک کنید. اگر قصد دارید بورسیه تحصیل در ترکیه ۲۰۲۲ را بدست آورید، گزینه های زیادی می تواند برای شما باشد اما شرایط اعطای بورس در دانشگاه های مختلف متفاوت است. بهترین راه برای فهمیدن شرایط بورسیه، کسب اطلاعات از وبسایت دانشگاه مد نظر است. برای اطلاع از شرایط بورسیه تحصیلی دولت ترکیه سایت Turkey Burslary را می توانید بررسی کنید و یا با مشاوران ما در موسسه آتاکان تماس بگیرید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه

آماده کردن مدارک مورد نیاز بعد از اینکه رشته، دانشگاه و مقطع مورد نظر خود را تعیین کردید، قدم بعدی است. در کشور ترکیه هر دانشگاه برای پذیرش دانشجویان بین المللی، شرایط متفاوتی دارد، به همین خاطر مدارک مورد نیاز برای هر رشته و دانشگاه نیز فرق می کند. اما مدارک کلی مورد نیاز را در این مقاله برایتان شرح خواهیم داد.

آزمون های مورد نیاز برای تحصیل

آزمون های پیش نیاز را باید بدانید. اکثر دانشگاه های ترکیه آزمون ورودی یوس را برگزار می کنند اما برخی از دانشگاهها آزمون های ورودی مخصوص برای مقاطع مختلف و یا نمره آزمون زبان را نیز شاید نیاز داشته باشند.

تحصیل در ترکیه

باید بدانید که یکی از اصلی ترین موارد مورد نیاز برای تحصیل متقاضی در مقطع کارشناسی شرکت در آزمون یوس می باشد. متقاضیان تحصیل در ترکیه چه در زمینه رشته های پزشکی و چه رشته های مهندسی و یا حتی تحصیل در رشته های علوم انسانی برای مثال رشته موسیقی لازم است تا در آزمون یوس شرکت نمایند.

آزمون یوس

آزمون YÖS ترکیه شامل دو بخش اصلی است که بخش اول برای سنجش استعداد تحصیلی پایه طراحی شده است و ۸۰ سوال دارد که در حیطه هوش، استعداد تحصیلی، ریاضی . هندسه می باشد. زمان پاسخگویی به سوالات ۹۰ دقیقه بوده و شما در هنگام ثبت نام می توانید زبان انگلیسی یا ترکی را برای پاسخ گویی انتخاب کنید. در بخش دوم سطح زبان ترکی استانبولی داوطلب بررسی می شود و به هر داوطلب نمره A ،B یا C داده خواهد شد. بنابراین اگر از متقاضیان تحصیل در ترکیه هستید بهتر است خود را برای آزمون یوس آماده کنید.

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

برای اینکه شما بتوانید در مقطع کارشناسی یا رشته های شاخه پزشکی در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنید باید دیپلم خود را گرفته و دوره 12 ساله دبیرستان را تمام کرده باشید. در بین دانشگاه های کشور ترکیه خیلی از آنها با نمره آزمون YOS و برخی دیگر نیز با نمره آزمون SAT و یا هر دوی آنها دانشجو می پذیرند. در این بین برخی از دانشگاه ها هم بدون آزمون و با نمره معدل دیپلم و یا سال آخر دبیرستان نیز دانشجو پذیرش می کنند. در سال تحصیلی 2022- 2021 بسیاری از دانشگاه های ترکیه مثل دانشگاه حاجت تپه، قاضی، آک دنیز و … فقط با شرط معدل اقدام به پذیرش دانشجو نمودند.
توجه داشته باشید که اکثر دانشگاه های سطح بالای ترکیه برای ثبت نام بدون آزمون دانشجویان حداقل معدل دیپلم قرار داده اند. این حداقل نمره ممکن است فقط برای رشته های تاپی مثل پزشکی،دندانپزشکی و داروسازی که پر طرفدار هستند و یا برای کل رشته های تحصیلی تعیین شده باشد.

چه مدارکی برای پذیرش با مدرک دیپلم در ترکیه لازم است؟

طبیعی است که برای ثبت نام  تحصیل در ترکیه در هر دانشگاهی چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور یک سری مدارک را باید از قبل آماده کرده باشید. معمولا این مدارک از سوی دانشگاه اعلام می شود تا شما از قبل نسبت به تهیه انها اقدام کنید.

  1. مدرک دیپلم که باید به زبان ترکی ترجمه کرده و در دفاتر اسناد رسمی یا در سفارت ترکیه به تایید رسیده باشد.
  2. ریز نمرات دیپلم یا دوره پیش دانشگاهی بسته به خواسته دانشگاه، بهمراه ترجمه به زبان ترکی آماده کنید.
  3. فیش پرداخت هزینه ثبت نام
  4. اسکن از پاسپورت
  5. اسکن عکس ۳*۴ با کیفیت
  6. نمره ی قبولی در آزمون زبان برای رشته و دانشگاه هایی که نیاز دارند.

تحصیل در ترکیه

هزینه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

کسی که قصد دارد در یک کشور خارجی تحصیل کند دانستن هزینه های تحصیل در ان کشور نیز برای تصمیم گیری بسیار مهم خواهد بود بنابرین شهریه های تحصیلی دوره کارشناسی ترکیه را در زیر برایتان آماده کرده ایم. این هزینه در دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه تفاوت بسیاری دارد که مشاهده خواهید کرد.

  • هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های دولتی با زبان ترکی: ۸۰ تا ۲۵۰ دلار برای دانشجویان بومی کشور ترکیه و ۱۵۰ تا ۷۷۰۰ دلار برای دانشجویان خارجی
  • هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی با زبان انگلیسی: ۱۵۰ تا ۵۰۰ دلار برای دانشجویان بومی کشور ترکیه و ۴۵۰ تا ۷۷۰۰ دلار برای دانشجویان خارجی. دانستن این نکته خالی از لطف نیست که این بازه قیمت به این دلیل است که شهریه دانشگاه هایی مانند دانشگاه حاجت تپه بسیار بالا است و دانشگاه هایی مثل دانشگاه آتاتورک هزینه خیلی پایین تری دارند.
  • هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه: مسلما هزینه تحصیل در دانشگاه خصوصی نسبت به دولتی در هر کشوری بالاتر خواهد بود ترکیه نیز از این مورد مثتثنی نیست. این هزینه رقمی بین 3000 تا 35000 دلار برای اکثریت رشته ها می باشد البته هزینه رشته های علوم پزشکی بالاتر است.

شرایط تحصیلی در ترکیه برای ترک زبانان ایران

تحصیل در ترکیه ۲۰۲۲ برای ترک زبان ها، کمی آسانتر است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه نسبت به پذیرش دانشجوهای ترک زبان، رغبت بیشتری نشان می دهند. شرایط پذیرش و تحصیل برای آنها نیز همانند سایر دانشجویان خارجی است. یعنی مدارک مورد نیاز و حداقل نمرات مورد نیاز در مقطع تحصیلی قبلی و نمره آزمون ورودی تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در رغبت دانشگاه و در اولویت قرار دادن افراد ترک زبان در صورت برابری شرایط دیگر است. از طرف دیگر مطمئنا ترک زبان ها در پاسخ دهی به سوالات بخش زبان ترکی آزمون YOS که سنجش توانی دانشجو به زبان ترکی است، بهتر خواهند بود.

تحصیل در ترکیه برای پناهندگان چه شرایطی دارد؟

در دانشگاههای ترکیه برای پناهندگان این امکان را فراهم شده است که با درخواست تحصیل در ترکیه، در یکی از دانشگاه های ترکیه بتوانند مشغول به تحصیل شوند. به این افراد برای طول دوره تحصیل خود، کمک هزینه مالی در نظر گرفته شده است. کمک هزینه ها تقریبا ۱۵۰۰ لیر برای هر ترم در نظر گرفته شده است، پیش از آغاز ترم به پناهندگان مشغول به تحصیل پرداخت می شود.

شرایط لازم برای دریافت این کمک هزینه به شرح زیر است:

  1. ثبت درخواست حمایت بین المللی در DGMM یا UNHCR.
  2. شماره شناسایی مخصوص بخود را که با کد ۹۹ آغاز می شود از کشور ترکیه گرفته باشند.
  3. ثبت درخواست برای تحصیل در یکی از مقطع کارشناسی، ارشد و یا دکترا در یکی از دانشگاه های ترکیه.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

شاید بتوان گفت بهترین و جذاب ترین مقطع تحصیل در ترکیه مخصوصا برای ایرانی ها دوره کارشناسی ارشد است. بسیاری از دانشگاه های ترکیه طبق روال چندین ساله خود،برای دانشجویان خارجی این شرایط را فراهم کرده اند که بتوانند براحتی در دوره کارشناسی ارشد در این کشور تحصیل کنند. داشتن نمره آیلتس ۶ و یا ۶٫۵ از شرایط اصلی تحصیل در این مقطع است. دانشگاه های ترکیه به دلیل دارا بودن امکانات تحصیلی و تحقیقاتی بسیار عالی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد گزینه مناسبی هستند.
تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد از دو راه برای شما امکان پذیر است. هم از طریق بورسیه تحصیلی ترکیه و هم با شرکت در یکی از آزمون های ALES یا GRE و کسب نمره بالا می توانید در یکی از دانشگاه ها ثبت نام نمایید. البته این امکان نیز وجود دارد که از طریق پذیرش بدون آزمون در بسیاری از دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی به تحصیل دوره کارشناسی ارشد مشغول شوید.

مدارک لازم برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در ترکیه

متقاضیان عزیز توجه داشته باشید که موارد ذکر شده در زیر حالت کلی وجود دارد و ممکن است مدارک و شرایط هر دانشگاه با دیگری متفاوت است و مدارکی کمتر یا علاوه از این ها درخواست کنند.

  • مدرک ترجمه شده کارشناسی
  • ریزنمرات دوره کارشناسی
  • ارسال فایل پروژه کارشناسی (برای ثبت نام برخی از دانشگاه ها ضروری می باشد)
  • مدرک دیپلم و ریزنمرات آن
  • اسکن پاسپورت
  • اسکن عکس ۳*۴ با کیفیت
  • انگیزه نامه و توصیه نامه
  • ویزای تحصیلی
  • نمره آزمون تافل، آیلتس
  • برای زبان ترکی نمره آزمون تومر
  • کسب نمره قبولی در آزمون های ورودی دانشگاههای ترکیه (ALES , GRE , GMAT)

تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

شاید بتوان گفت دشوار ترین دوره تحصیل در ترکیه مقطع دکتری باشد. سخت‌ترین مقطع تحصیلی از لحاظ پذیرش در ترکیه همین دکتری است. تحصیل در این دوره نیازمند تلاش و زحمت زیادی است. علاوه بر این، باید حتما مدارکی چون آزمون GRE، GMAT، مقالات ISI و … را نیز داشته باشید.
معمولاً تحصیل در دوره دکتری در کشور ترکیه سه تا چهار سال طول می کشد. البته بسته به سطح و محتوای دوره و دانشگاه تحصیلی ممکن است برخی دوره ها کوتاه تر یا طولانی تر شوند. شرایط پذیرش و تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری برای هر رشته متفاوت است. نمره زبان آیلتس مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه از 6 تا 7.5 متغیر است.

مدارک لازم تحصیل برای تحصیل در مقطع دکتری

برای اخذ پذیرش در دکتری ترکیه، متقاضیان باید مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مرتبط با رشته مورد نظر را داشته‌ باشند. همچنین برای تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری ابتدا باید مدارک تحصیلی قبلی خود از جمله دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد را به همراه ریز نمرات آنها در اختیار داشته باشید. علاوه بر آنها مدارک زیر نیز لازم است:

  • رزومه تحصیلی
  • انگیزه نامه و توصیه نامه
  • نمره آزمون زبان قابل قبول دانشگاه(آیلتس 6 الی 7.5) یا تافل
  • برای زبان ترکی نمره آزمون تومر
  • نمره آزمون ALES
  • گذرنامه و ویزای تحصیلی
  • پاس کردن آزمون های ورودی تعیین شده از سوی دانشگاه ترکیه

تحصیل در ترکیه

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

کسانی که مدرک زبان ندارند نیز می توانند در کشور ترکیه تحصیل کنند. بدین صورت که اگر شما تمام شرایط پذیرش در دانشگاه را داشتید و وارد دانشگاه شدید در بدو ورود شما یک آزمون تعیین سطح زبان برگزار می شود اگر شما بتوانید نمره قبولی را بدست آورید، از همان ابتدا ترم تحصیلی شما آغاز می شود. در غیر اینصورت باید دوره های آمادگی زبان (حاضرلیک) را طی کنید. که معمولا از 4 ماه تا یک سال طول می کشد. شما باید پس از اتمام دوره نیز در آزمون تعیین سطح زبان دانشگاه قبول شوید تا وارد ترم تحصیلی بشوید. همچنین برای افرادی که بدون آزمون زبان می خواهند مشغول به تحصیل شوند، دانشگاهها و موسسه های خصوصی بهترین گزینه هستند. از جمله بهترین دانشگاههای خصوصی ترکیه می توان به دانشگاه کوچ و دانشگاه سابانجی ترکیه اشاره کرد.

تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی

در سالهای اخیر کشور ترکیه در جذب دانشجویان بین المللی در رقابت با کشورهای علمی دیگر بسیار موفق عمل کرده است. بطوریکه هر ساله به تعداد دانشجویان بین امللی این کشور افزوده شده و در حال حاضر به بیش از 120000 دانشجو رسیده است. چرا که کیفیت زندگی و تحصیل در ترکیه بسیار بالا بوده و در جذب داشجویان بین المللی تاثیر فراوانی داشته است.
بخش بزرگی از دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل به زبان انگلیسی می شوند. چراکه بسیاری از دانشگاه های مطرح ترکیه و اکثر دانشگاه های خصوصی مانند دانشگاه یدی تپه،بیلکنت، کوچ و … زبان انگلیسی را به عنوان زبان تحصیل خود انتخاب کرده اند. تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های خصوصی هزینه بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارد. ولی شما می توانید از انواع بورسیه های دانشگاه های خصوصی ترکیه در صورت داشتن شرایط استفاده کنید.
اگر بخواهید رشته های پزشکی و دندانپزشکی را به زبان انگلیسی در ترکیه تحصیل کنید می توان به چند دانشگاه زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه حاجت تپه و دانشگاه آنکارا (پزشکی و دندانپزشکی)
  • دانشگاه قاضی آنکارا، دانشگاه آتاتورک، دانشگاه جراح پاشا و کارا دنیز(پزشکی)
  • دانشگاه کاتب چلبی، دانشگاه استانبول، دانشگاه مارمارا (دندانپزشکی)

ما را در سایت seoo دنبال می کنید

برچسب : تحصیل در ترکیه, نویسنده : nadi nadikoo بازدید : 189 تاريخ : چهارشنبه 25 اسفند 1400 ساعت: 14:33

كنكور تركيه

كنكور تركيه آزمون هاي مختلفي دارد داوطلبان ورود به دانشگاه هاي تركيه بايد از اين آزمون ها قبول شوند. آزمون هاي ورودي دانشگاه هاي تركيه بسته به رشته و دانشگاه متفاوت مي باشد ولي جامع ترين آزمون كنكور تركيه آزمون يوس است. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره شرايط كنكور تركيه و زمان برگزاري كنكور تركيه و رشته هاي اين كنكور با موسسه مشاوران آتاكان در ارتباط باشيد.

آزمون هاي ورودي به دانشگاه در تركيه

در كنكور تركيه آزمون هاي مختفلي براي ورود به دانشگاه وجود دارد، اين آزمون ها شامل: آزمون يوس(yos)، آزمون ست(SAT) ، آزمون(TUS) ، آزمون GMAT، آزمون ALES آزمون GRE . در اين قسمت اين آزمون ها شرح داده شده اند:

كنكور تركيه

آزمون يوس

آزمون يوس نوعي از كنكور تركيه است كه آزمون ورودي دانشگاه هاي دولتي تركيه و بعضي از دانشگاه هاي خصوصي تركيه براي داوطلبان خارجي است . داوطلباني كه مي خواهند در مقطع كارشناسي مهندسي و يا ساير رشته ها و يا رشته‌هاي پزشكي، دنداپزشكي و داروسازي در دانشگاه‌هاي دولتي تركيه تحصيل كنند، با كسب نمره قبولي در آزمون يوس براي پذيرش در اين دانشگاه ها اقدام مي كنند .
اكثر دانشگاه‌هاي دولتي معتبر تركيه به صورت اختصاصي آزمون يوس را طراحي و برگزار مي كنند. معمولا در دانشگاه‌هاي دولتي تركيه اين آزمون هر سال، يكبار برگزار مي شود. پذيرش در مقاطع ارشد و دكتري روند متفاوتي داشته و ارتباطي به ازمون يوس ندارد.

آزمون يوس شامل چه سوالاتي است؟

آزمون يوس(yos) از دو بخش اصلي تشكيل ‌شده است يكي سوالات زبان تركي و دومين بخش كه خودش سه قسمت سوالات هوش، رياضيات و هندسه را شامل مي شود. سؤالات آزمون يوس به صورت تستي است. نمره آزمون يوس از 100 محاسبه شده و سوالات به صورت 5 گزينه ايست، داراي نمره منفي نيز مي باشد و به ازاي هر 4 پاسخ غلط يك نمره منفي در نظر گرفته مي شود. مي توان گفت اين آزمون مهمترين كنكور تركيه و آزمون ورودي به دانشگاههاي تركيه است.

آيا تسلط به زبان تركي براي آزمون يوس ضروري است؟

دقت داشته باشيد كه تسلط به زبان تركي براي شركت در آزمون يوس الزامي نيست. براي اينكه شما مي توانيد به زبان انگليسي هم در تركيه تحصيل كنيد. به اين طريق كه داوطلبان مي توانند با شركت در آزمون آيلتس، و كسب نمره قبولي در اين آزمون از دانشگاه هاي انگليسي زبان تركيه پذيرش بگيرند، ولي براي تحصيل دردانشگاه هاي دولتي بايد با زبان تركي آشنايي خوبي داشته باشند.

شرايط شركت در آزمون يوس :

آزمون يوس مخصوص داوطلبان خارجي است كه مقطع دبيرستان خود را گذرانده اند و يا در حال تحصيل در مقطع چهارم دبيرستان هستند. در واقع كنكور تركيه براي خارجي هاي متقاضي تحصيل در تركيه همان آزمون يوس است. متقاضيان ايراني براي شركت در آزمون يوس بايد داراي مدرك ديپلم و يا پيش دانشگاهي و يا دانش آموز سال دوازدهم باشند. شرايط شركت در آزمون يوس را مي توانيد در مقاله آمادگي آزمون يوس مطالعه فرماييد

زبان آزمون يوس:

به طور كلي سوالات آزمون يوس به زبان تركي استانبولي است ولي به انتخاب داوطلب به زبان انگليسي يا زبان هاي ديگر مثل فارسي، عربي و روسي نيز طرح مي شود. مثلا بعضي دانشگاه ها مانند دانشگاه آتاتورك براي داوطلبان امكان انتخاب دفترچه زبان فارسي را نيز تدارك ديده اند.
البته دانسن اين مورد كه پاسخ دهي به سوالات آزمون يوس به دليل ماهيت رياضي كه دارند نياز چنداني به دانستن زبان آزمون ندارد. و متقاضي با دانستن دايره محدودي از لغات و جملات ساده براحتي مي تواند به سوالات اين كنكور تركيه پاسخ دهند.

زمان ثبت نام، برگزاري و اعلام نتيجه آزمون يوس:

دانشگاه‌هاي تركيه آزمون يوس را به صورت اختصاصي برگزار مي كنند به همين دليل داراي زمان ثبت نام و برگزاري در تاريخ‌هاي مختص به خود هستند. براي اطلاع دقيق از زمان ثبت نام مي توانيد با مؤسسه مشاوران آتاكان تماس بگيريد. اكثر دانشگاه هاي دولتي از اواخر فروردين تا اواخر ارديبهشت ماه آزمون يوس را برگزار مي‌كنند. نتايج كنكور تركيه حداكثر 4 هفته بعد از زمان برگزاري توسط دانشگاه اعلام مي شود .
البته در دوسال اخير شيوع بيماري كرونا بر نحوه برگزاري آزمون هاي يوس تاثير گذاشته و باعث شد در سال 2020 و 2021 ازمون ها با وقفه در مرداد و شهريور برگزار شوند.

نتيجه آزمون يوس

نتيجه آزمون يوس براي مدت 2 سال اعتبار دارد و شما مي توانيد در سال بعد نيز از اين نتيجه براي انتخاب رشته دانشگاه مورد نظر خود استفاده كنيد. برخي از دانشگاه هاي تركيه نتايج آزمون يوس دانشگاه هاي ديگر را نيز قبول مي كنند.

آزمون يوس

كنكور تركيه – آزمون ورودي SAT

SAT مخفف Scholastic Assessment Test است به معني تست ارزيابي تحصيلي كه يك آزمون استاندارد(كنكور تركيه) براي ورود به دانشگاه و برخي از رشته هاي دوره كارشناسي است. داوطلبان معمولا در سال يازدهم و دوازدهم تحصيلات خود در اين آزمون شركت مي كنند. ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه آزمون SAT Subject نوع ديگري است كه در 5 رشته رياضيات، تاريخ آمريكا و جهان، علوم و زيست شناسي، زبان هاي خارجي و ادبيات انگليسي برگزار مي شود. معمولا اين آزمون مورد توجه متقاضيان ايراني نيست.
اين آزمون توسط هيئت كالج برگزار مي شود. برگزاري كنكور تركيه در اين آزمون حداقل 6 بار در سال است كه در سايت www.collegeboard.org اطلاع رساني مي شود. از سال 2016 اين آزمون تغييراتي داشته و سيستم جديد امتيازدهي 1600 است. و طبق اعلام رسمي سايت كالج بورد ميانگين نمره براي پذيرش 1000 است.

كنكور تركيه – آزمون ورودي TUS

اين كنكور تركيه براي تخصص رشته هاي گروه پزشكي است كه دندانپزشكي، دامپزشكي، داروسازي و ساير رشته ها بايد براي تخصص در اين آزمون قبول شوند.طبق آيين نامه پزشكان، وقتي پزشكي در آزمون TUS قبول شده و از اين دوره فارغ التحصيل مي شود، در واقع تحصص خود را گرفته و پزشك متخصص ناميده مي شوند.

شرايط آزمون TUS

زمان برگزاري كنكور تركيه براي اين آزمون در بهار و پاييز يعني ماه هاي آوريل و سپتامبر در شهر آنكارا است. تعداد شركت كنندگان در اين آزمون تقريباً 10000 تا 13000 نفر است و تقريبا نيمي از شركت كنندگان مجاز به انتخاب رشته مي شوند. اين آزمون شامل 11 درس اصلي است و كل سوالات به تعداد 200 و مدت آزمون 210 دقيقه است.

ليست دروس امتحان TUS

ليست دروس امتحاني در كنكور تركيه TUS به صورت زير است:

  1. آناتومي (10 سوال)
  2.  فيزيولوژي ، بافت شناسي ، جنين شناسي (10 سوال)
  3. بيوشيمي (20 سوال)
  4. ميكروب شناسي (20 سوال)
  5. آسيب شناسي (20 سوال)
  6. داروسازي (20 سوال)
  7. بيماري هاي داخلي (20 سوال)
  8. كودكان (30 سوال)
  9. جابجايي عمومي (20 سوال)
  10. زنان و زايمان (14 سوال)
  11. كارآموزي (15 سوال)

5 مورد آخر مربوط به پزشكي باليني و شش دوره اول به عنوان پايه پزشكي هستند. آزمون TUS از سخت ترين آزمون هاي تركيه است كه يكي از دلايل دشواري آن تقاضاي بسيار زياد براي تحصيل پزشكي در كشور تركيه مي باشد.

كنكور تركيه – آزمون ورودي GRE

GREمخفف Graduate Record Examination است به معني آزمون سوابق تحصيلي كه داراي دو نوع عمومي و موضوعي است كه نوع موضوعي فقط براي رشته هاي خاص انجام مي شود. آزمون GRE عمومي، آزمون توانايي متقاضيان براي تحصيل در آموزش عالي است و سه موضوع را شامل مي شود: مهارت هاي محاسباتي رياضي، درك مطلب و مقاله نويسي.
اين كنكور تركيه براي خيلي از داوطلبان سخت بنظر مي رسد. چراكه در بخش درك مقاله تحليلي، موضوعاتي وجود دارد كه بسياري از داوطلبان آزمون قبلاً با آنها آشنا نبوده اند. قسمت رياضي داراي 40 سوال است و سوالات رياضي در سطح دبيرستان هستند، اما اين بخش نيز به دليل زبان انگليسي بودن سوالات و نياز به حل سوالات در مدت زمان كوتاه، كمي دشوار است.

كنكور تركيه – آزمون ورودي ALES

كلمه ALES مخفف Akademik lısansüstü Eğitime Sınavı در واقع كنكور تركيه براي ورود به تحصيلات تكميلي يعني دوره هاي كارشناسي ارشد و دكترا است و همينطور امتيازات آن براي ورود به دوره تخصصي پذيرش مربيان در دانشگاه ها نيز ضروري است.
آزمون ALES سالي دو بار توسط سازمان آموزش عالي تركيه (YÖK) در ماه هاي مي و دسامبر برگزار مي شود. آخرين مهلت ثبت نام در آزمون بهار در ماه مارس و در آزمون پاييز در ماه اكتبر است. امتحانات در دو سطح و در قالب 40 سوال رياضيات، هوش و تركي استانبولي است. ميزان پاسخ به سوالات رياضي براي ورود به رشته هاي مهندسي حائز اهميت است.

آزمون ورودي GMAT به دانشگاه هاي تركيه

GMAT مخفف Graduate Management Admission Test است كه به معني آزمون پذيرش فارغ التحصيلان مديريت مي باشد. و به عنوان يكي از معتبرترين ابزارها براي ارزيابي مهارت هاي فردي و ذهني متقاضيان دوره هاي رشته هاي مديريتي مانند MBA و MPA در نظر گرفته شده است. بسياري از موسسات آموزشي و دانشگاه هاي معتبر اين دوره ها را برگزار مي كنند و نمره آزمون GMAT را ملاك ارزيابي دانشجويان متقاضي قرار مي دهند.
آزمون GMAT معمولا به صورت رايانه اي برگزار مي شود. در اين آزمون پاسخ هر سوال توسط دانش آموز در تعيين سوال بعدي موثر است. سوالات در اين آزمون نمي تواند بي پاسخ رها شود و بايد قبل از پاسخ به سوال بعدي جواب سال قبلي را داده باشد. و اينكه نمي توانند جوابي كه داده اند را تغيير دهند. نمره شركت كننده بلافاصله محاسبه مي شود و به محض تمام شدن به آنها اعلام مي شود.

كنكور تركيه

آيا ورود به دانشگاه هاي دولتي ساده است؟

ورود به دانشگاه هاي دولتي يا همان كنكور تركيه در بعضي رشته ها مثل فيزيوتراپي و مهندسي راحت تر است ولي در رشته هاي پزشكي نسبتا سخت بوده و به دليل هزينه هاي كم ورود به اين دانشگاه ها رقابت شديد تري دارند. كساني كه دوره هاي يوس را گذرانده باشند، راحت تر مي توانند در آزمون هاي ورودي دانشگاه هاي دولتي تركيه قبول شوند. و كساني كه دوره هاي SAT را گذرانده باشند مي‌توانند در آزمون ورودي دانشگاه هاي خصوصي شركت كرده و نمره قبولي را كسب نمايند.

تقويم آموزشي تركيه و تشابه آن با ايران

تقويم آموزشي تركيه براي تحصيل تقريبا مشابه ايران است و در نيمه‌هاي ماه سپتامبر يني شهريور ماه آغاز مي‌شود و با برخي از تغييرات در مناطق حاشيه‌اي و حومه‌ها تا نيمه ماه ژوئن ادامه پيدا مي‌كند. بازه زماني آموزش مدارس مثل ايران شيفت صبح و بعد از ظهر برگزار مي شود. موسسات آموزشي پنج روز در هفته از روزهاي دوشنبه تا جمعه مشغول به كار هستند كه در حدود 35 تا 40 ساعت كاري را تشكيل مي‌دهد.
دو هفته در بازه زماني ماه‌هاي ژانويه و فوريه تعطيلي زمستاني مدارس وجود دارد. اين در حالي است كه مدارس و دانشگاه‌هاي ايران در فواصل روزهاي شنبه تا پنجشنبه به كار خود ادامه مي‌دهند و به غير از تعطيلات رسمي، نوروز، طولاني‌ترين دوره تعطيلي مدارس و دانشگاه‌ها است. سال تحصيلي دانشگاه هاي تركيه نيز همانند ايران در دو ترم تحصيلي برگزار مي شود.

سيستم اموزشي تركيه در پايه دبستان

سيستم آموزشي پايه رايگان در تركيه در تركيه تحصيل در دوره دبستان براي كليه شهروندان در اين كشور رايگان است. زبان تركي استانبولي زبان رايج در سيستم آموزشي كشور تركيه است. تحصيل در تركيه براي كليه دختران و پسران و به مدت 12 سال اجباري است كه اين دوره تحصيل به سه دوره 4 ساله تقسيم‌بندي مي‌شود. در حالي كه در سيستم آموزشي ايران، مدت تحصيلات پايه به دو دوره 6 ساله تقسيم شده است.
وزارت آموزش ملي تركيه MEB، مسئوليت برنامه‌ريزي آموزشي و اجراي آن، نظارت بر كار ارگان‌هاي خصوصي آموزشي، ساخت و طراحي مدارس، فراهم آوردن و توسعه وسايل كمك‌آموزشي و … را بر عهده دارد.
استانداردهاي آموزشي بالا در تركيه سطح آموزش‌هاي ارائه شده در دانشگاه هاي تركيه بالا بوده و در حد استاندارد جهاني مي باشد. و داراي آموزش با كيفيت، اساتيد موفق و سيستم آموزشي يكپارچه جهاني است. با توجه به اين برتري هاي دانشگاه هاي تركيه، دانشجويان به راحتي مي‌توانند تحصيلات عالي موفقي در اين كشور داشته و از پله‌هاي ترقي بالا رفته و براي زندگي و حرفه خود آماده شوند.

اعتبار مدارك دانشگاه هاي تركيه در ايران

دانشگاه هاي تركيه مدارك معتبر بين المللي ارائه مي كنند مدارك تحصيلي دريافتي دانشجويان خارجي كه در تركيه تحصيل مي كنند در بسياري از كشورهاي اروپايي، آمريكا و جهان معتبر است. با توجه به اينكه ارزش مدرك تحصيلي در هر دانشگاه متفاوت از دانشگاه ديگر است بهتر اينست كه دانشجو قبل از انتخاب دانشگاه در اين زمينه هم اطلاعات مفيدي كسب كند تا از تحصيل بهتري بهره‌مند شود.

كنكور تركيه در ايران

بسياري از افرادي كه تمايل به ادامه تحصيل در تركيه را دارند بنا به ناشنايي و يا مشكل اقامت بصورت كوتاه مدت(صرفا تا روز آزمون) مشكلات زيادي را براي ورود و ماندن در تركيه دارند. اين افراد ترجيح مي دهند تا كنكور را در داخل ايران شركت نمايند و بعد ازكسب نتيجه مناسب و دلخواه بار سفر و اقامت را در كشور تركيه ببندند.  كنكور تركيه در ايران توسط برخي موسسات كه مجوز هاي لازم را از وزارت فرهنگ و علوم تركيه دريافت كرده اند برگذار مي شود. موسسه آتاكان يكي از موسساتي ست كه مجوز برگذاري آزمون يوس در ايران را از طرف تركيه دارد . افراد و متقاضيان مي توانند مشاوره هاي لازم را از اين موسسه دريافت نمايند و نهايتا در داخل كشور زير نظر اين موسسه در آزمون يوس شركت نمايند.

سطح سوالات كنكور تركيه

يكي از دغدغه هاي اصلي متقاضيان شركت در آزمون يوس اين است كه سطح سوالات اين آزمون چگونه است و براي قبولي و دريافت رتبه بالا جهت ثبت نام در دانشگاه ها و رشته هاي محبوب خود چه اقداماتي را بايد براي آمادگي در ازمون انجام دهند. سطح سوالات آزمون يوس براي داوطلبان ايراني متوسط مي باشد و از انجايي كه بيشتر اين مباحث در دبيرستان مورد مطالعه افراد قرار گرفته است بنابراين براي داوطلبان ايراني آشنا مي باشد. داوطلبان مي توانندبا كمك نمونه سوالات آزمون يوس دانشگاه هاي مختلف در سالهاي قبل سطح امادگي خود را افزايش دهند.

كنكور تركيه در تبريز

كنكور تركيه در برخي از شهرهاي ايران برگذار مي شود در تبريز نيز اين كنكور برگذار ميشود اما در اروميه به علت نزديكي به كشور تركيه( تقريبا دو ساعت ) بسياري از داوطلبان ترجيح مي دهند در اروميه و موسسه اتاكان ثبت نام نموده و علوه بر امكان شركت در ازمون يوس از مشاورين مختلف براي يافتن آمادگي هاي كافي استفاده نمايند. ميزان قبول شدگان متقاضياني كه از اين موسسه اقدام به شركت در آزمون يوس شركت كرده اند نشان دهنده كيفيت مشاورين   اين موسسه مي باشد.

كنكور تركيه يوس

همانگونه كه بيان شد كنكور تركيه در ايران بنام ازمون يوس يا يوست شناخته شده است. البته اين ازمون فقط مختص ايرانيان علاقه مند به شركت در كنكور تريكه نمي باشد و تمامي اتباع خارجي در همه كشورها مي بايست براي دريافت مجوز براي ورود به دانشگاه هاي تركيه، در آزمون يوس شركت كرده و نمره قبولي مورد نظر دانشگاه محبوب خود نمايند.

داروسازي بدون كنكور تركيه

داروسازي يكي از رشته هايي مي باشد كه مورد اقبال بسياري از متقاضيان ورود به دانشگاه هاي تركيه قرار گرفته است. اصولا بسياري از رشته هاي شاخه پزشكي از جمله خود پزشكي و دندانپزشكي و دام پزشكي و همينطور داروسازي به علت پولساز بودن بخصوص در كشور ما محبوبيت بالاتري دارند. از طرفي چون دسترسي به منابع علمي و به روز دنيا براي دانشجويان پزشكي در تركيه اسانتر مي باشد لذا بسياري از علاقه مندان به رشته طب و زير مجموعه هاي آن تمايل بيشتري براي شركت در اين رشته ها دارند.

كنكور تركيه ني ني سايت

كنكور تركيه در زسياري از سايتها كه كاربران نظرات خود را در آنها ثبت مي كنند ترند كي شود مخصولا زمان برگذاري اين ازمون چون در كماه فروردين تا خرداد برگذار ميشود بسياري از متقاضيان دوست دارند تا اطلاعات و نظرات كاربران ديگر را در اين خصوص دريافت كنند. سايتهايي همانند ني ني سايت كه امكان قرار دادن پست ها و دريافت نظرات مردمي را دارد در اين خصوص اقبال بيشتري را كسب نموده اند. اما بنظر مي رسد چنانچه كاذبران نظرات و پرسش هاي خود را در سايتهاي مرتبط درج و دريافت نمايند به نتايج بهتري دست خواهد يافت.

seoo...
ما را در سایت seoo دنبال می کنید

برچسب : کنکور ترکیه, نویسنده : nadi nadikoo بازدید : 155 تاريخ : چهارشنبه 25 اسفند 1400 ساعت: 13:17

دانشگاه های خصوصی ترکیه با حمایت سازمان های خصوصی ترکیه مدیریت می شوند. ولی مانند دانشگاه های دولتی ترکیه تحت سیستم آموزشی عالی یکپارچه ترکیه به نام یوک (YÖK) می باشند. امروزه دلایل گوناگونی باعث شده تا هر ساله متقاضیان زیادی از کشورمان برای تحصیل در ترکیه چه در دانشگاه های خصوصی و چه در دانشگاه های دولتی ترکیه اقدام کنند.
سخت تر شدن کنکور سراسری از سال 94 و کم شدن ظرفیت های رشته های پر طرفدار همچون رشته پزشکی،دندانپزشکی و داروسازی قبولی در این رشته ها را بسیار سخت کرده است.

دانشگاه های خصوصی ترکیه

دانشگاه های خصوصی ترکیه

وقتی به مواردی مثل مورد بالا و اینکه هزینه تحصیل نیز در بسیاری از رشته ها در دانشگاه های خصوصی ایران نیز بالاست توجه می کنیم، می بینیم که داوطلبان زیادی به فکر تحصیل در ترکیه و حتی در دانشگاه های خصوصی این کشور می افتند.
هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه نسبت دانشگاه های دولتی بیشتر است ولی در مقابل پذیرش گرفتن از دانشگاه های خصوصی ترکیه نسبت به دانشگاه دولتی راحت تر است و معمولا نیاز به شرکت در آزمون نخواهید داشت. البته ذکر این نکته خارج از لطف نیست که بالا بودن هزینه دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه دلیل بر کیفیت پایین تحصیل در این دانشگاهها نسبت به دانشگاههای دولتی نیست.

کیفیت دانشگاه های خصوصی ترکیه

دانشگاه های خصوصی در ترکیه برخلاف تصور اکثریت افراد نه تنها از نظر استانداردها، تجهیزات و امکانات دانشگاهی از رتبه پایینی برخوردار نیستند، بلکه تعداد زیادی از این دانشگاه ها رتبه و اعتبار خوب بین المللی دارند.
کشور ترکیه بالغ بر 200 دانشگاه دارد که حدود 120 مورد آنها دانشگاه های دولتی می باشند. تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه همانند دانشگاه های دولتی ایران رایگان نیست ولی مثل ایران هزینه بسیار پایین دارد. این در حالی است که دانشگاه های خصوصی ترکیه خدمات خود با هزینه های بیشتری ارائه می کنند، به عبارتی می توان گفت با دریافت هزینه بالاتر، خدمات بیشتری را برای دانشجو در نظر می گیرند. برای دریافت اطلاعات کامل تر در رابطه با دانشگاه های خصوصی ترکیه، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

دانشگاه های خصوصی ترکیه دارای چه ویژگی هایی هستند؟

  • برخلاف کشور ما در ترکیه، خصوصی بودن یک دانشگاه را نمی توان دلیل بر خدمات ضعیف یا رتبه پایین علمی برای ان دانست. بسیاری از دانشگاه های خصوصی در ترکیه تراز خود را به دانشگاه های دولتی و حتی دانشگاه های برتر دنیا رسانیده اند.
  • تقریباً 80 دانشگاه خصوصی در ترکیه هست. هزینه در این دانشگاه ها به نسبت دانشگاه های دولتی بیشتر است، اما در مقایسه با دانشگاه های خصوصی اروپا هزینه کمتری دارند.
  • برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه رقابت شدیدی بین دانشجویان خود این کشور وجود دارد. ازین رو شرکت در این رقابت برای دانشجویان خارجی هم سخت خواهد بود. ولی قبولی از دانشگاه های خصوصی ترکیه برای دانشجویان خارجی در ترکیه حتی در رشته هایی همچون پزشکی و دندانپزشکی آسانتر است.
  • نگاهی اجمالی به رتبه بندی بین المللی دانشگاه های خصوصی و دولتی می توان متوجه شد که این دانشگاه ها از شهرت جهانی خوبی برخوردارند. بسیاری از دانشگاه های خصوصی در ترکیه در کنار دانشگاه های دولتی این کشور هم سطح با دانشگاه ه های مطرح جهانی شده اند.
  • خبر خوب اینکه حتی شما می توانید نگرانی خود از بابت هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه را از طریق بورسیه های تحصیلی بسیار خوبی که ارائه می شود برطرف کنید،برخی از این دانشگاه ها اقدام به حمایت از دانشجویان خود در داخل و خارج از کشور می کنند.
    بعنوان مثال در صورتی که شما معدل خوبی در طول ترم کسب کنید، اکثر دانشگاه های خصوصی در ترم بعدی شما را بدون پرداخت شهریه پذیرش می کنند. و یا برای دانشجویان اسکان رایگان و یا با تخفیف بسیار خوب در نظر می گیرند. حتی در دانشجویی که در حال تحصیل در مقطع دکتر باشد می تواند علاوه بر شهریه با شرکت در پروژه های تحقیقاتی کسب درامد هم داشته باشد.

مزایای تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه:

دانشگاه‌های خصوصی ترکیه علاوه بر اینکه خدمات آموزشی کیفیت بالا در سطح جهانی دارند برخی مزایا را هم نسبت دانشگاه های دولتی دارا هستند که در زیر به انها اشاره می کنیم:

  • برای ورود به دانشگاه‌های دولتی ترکیه نیاز به قبولی در آزمون های ورودی سختی است، اما دانشگاه‌های خصوصی اینچنین نیستند و دانشجویان می‌توانند راحت تر ثبت نام کنند.
  • در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، ازمیر و آنکارا تحصیل خواهید کرد زیرا اکثر دانشگاه های خصوصی در آن ها قرار دارند.
  • در شهریه دانشگاه به دانشجویان بین‌المللی تخفیف و کمک‌هزینه‌هایی ارائه داده می‌شود.
  • تسلط به زبان ترکی ضروری نیست و دانشگاه های خصوصی ترکیه زبان انگلیسی را بدون نیاز به ارائه مدارک زبان برای ثبت نام به عنوان زبان اصلی آموزش تعیین کرده اند.
  • از مزیت های تحصیل در کشور ترکیه حمل و نقل سریع و آسان و هزینه سکونت پایین است.
دانشگاه های خصوصی ترکیه

بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه

بر اساس رتبه بندی دانشگاه های خصوصی ترکیه، لیستی از آن ها را در ادامه مطلب برایتان ارائه می کنیم. اسامی این دانشگاه ها به ترتیب زیر را می توانید برای تحصیل انتخاب کنید.

دانشگاه کوچ

دانشگاه خصوصی کوچ در سال 1993 در استانبول تأسیس شده استو با 3 دانشکده فعالیت خود را شروع کرده. کمک به ارتقاء دانش عمومی، تحولات اقتصادی، اجتماعی، فناوری و فکری شعار این دانشگاه خصوصی است. اعضای هیئت علمی این دانشگاه از بهترین فارغ التحصیلان دانشگاه های بین المللی در گرایش مورد نظر انتخاب می شوند. در حال حاضر 10 هزار نفر دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
دانستن این نکته که این دانشگاه توانسته رکوردهای جالبی را به نام خود ثبت کند و دومین بودجه تحقیقاتی ترکیه از دولت یا اتحادیه اروپا را دریافت کرده است.
دانشکده های این دانشگاه متشکل از دانشکده علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم اداری، اقتصاد، مهندسی، علوم پایه، حقوق، پرستاری و پزشکی است.
می توان دانشگاه کوچ به عنوان ششمین دانشگاه خوب برای تحصیل رشته پزشکی در ترکیه معرفی کرد. در این دانشگاه پذیرش دانشجو از طریق برگزاری آزمون SAT انجام می گیرد.

دانشگاه یدی تپه

از دیگر دانشگاه های خصوصی ترکیه، دانشگاه یدی تپه در شهر استانبول می باشد که اداره آن نیز به صورت خصوصی و بدون دریافت کمک از سمت دولت است. این دانشگاه در سال 1996 تاسیس شده است.
تدریس در این دانشگاه به زبان انگلیسی انجام می شود. با این حال، رشته هایی همچون علوم سیاسی و ارتباطات بین المللی به زبان فرانسه تدریس می شوند. همین طور تدریس بعضی از دوره ها به زبان ایتالیایی و ترکی در این دانشگاه صورت می گیرد. اما در حالت کلی زبان تحصیلی در ایین دانشگاه انگلیسی می باشد.
دانشگاه یدی تپه 3 مؤسسه تحصیلات تکمیلی و 13 دانشکده دارد. رشته دندانپزشکی این دانشگاه از رشته های معتبر این دانشگاه است که توسط وزارت بهداشت ایران نیز مورد تایید است. از همین رو، اکثر دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در این رشته هستند. تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی بوده و مدت زمان آموزش این رشته 5 تا 9 سال طول می کشد.

دانشگاه باشکنت

دانشگاه باشکنت در آنکارا قرار دارد و در سال 1994 تاسیس شده است. و به عنوان اولین دانشگاه خصوصی پزشکی ترکیه توسط پروفسور مهمت هابرال بنیان گذاری شد. در رشته پزشکی این دانشگاه جز محبوب ترین دانشگاه ها در میان دانشجویان به ویژه در رشته پزشکی می باشد بنابراین ثبت نام و پذیرش در دانشگاه باشکنت کمی دشوار است. تحصیل در این دانشگاه برای دانشجویان فرصت زندگی در دومین شهر بزرگ کشور ترکیه را فراهم می کند. این دانشگاه در حال حاضر با دانشگاهی دولتی ترکیه رقابت خوبی دارد.

دانشگاه های خصوصی ترکیه

دانشگاه اوکان

این دانشگاه که در شهر بسیار زیبای استانبول قرار دارد، در سال 1999 توسط بنیاد فرهنگ و ورزش اوکان تاسیس شد. دانشگاه اوکان در منطقه ای بنام توزلا قرار گرفته است. رشته های تحصیلی متنوعی مانند رشته های مهندسی، علوم اجتماعی، پزشکی و هنر در این دانشگاه ارائه می شود. دانشگاه های خصوصی در استانبول که زبان آموزش در آن ها انگلیسی می باشد بسیارند، این دانشگاه ها در لیست بهترین دانشگاه های خصوصی استانبول و جهان قرار گرفته‌اند. لازم به ذکر است که دانشگاه خصوصی اوکان جزو بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه است.

دانشگاه سابانجی

دانشگاه سابانجی در سال 1994 در شهر استانبول تأسیس گردید و در لیست بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه قرار دارد.
دانشگاه سابانجی مساحتی بالغ بر یک میلیون متر مربع داردو حدود 40 کیلومتراز مرکز استانبول فاصله دارد. این دانشگاه را از بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه است که دارای رنکینگ بین المللی نیز می باشد و چون شهریه این دانشگاه مناسب و مقرون به صرفه است، بسیاری از دانشجویان خارجی و ایرانی متقاضی تحصیل در این دانشگاه هستند. بورسیه های تحصیلی متنوعی نیز برای دانشجویان بین المللی در این دانشگاه ارائه می شود که تضمین کننده آموزش با کیفیت بالا به همراه هزینه نسبتاً ارزان است.
اکثریت فارغ التحصیلان این دانشگاه یعنی چیزی در حدود 90 درصدشان پس از اتمام تحصیلات در بهترین شرکت ها، مراکز و حتی دانشگاه های جهان پذیرفته می شوند.
نظام دانشگاه مبتنی بر افزایش سطح دانش عمومی بوده و پشت سر گذراندن این دوره برای تمامی دانشجویان الزامی است. توسعه مبانی علمی، تفکر انتقادی از جمله مواردی است که دانشجویان این دانشگاه در مورد آنها آموزش می بینند. دانشگاه سابانجی دارای 368 نفر اعضای هیئت علمی است که اکثریت آنها مدارک خود را از دانشگاه های بین المللی دریافت کرده اند.

seoo...
ما را در سایت seoo دنبال می کنید

برچسب : دانشگاه های خصوصی ترکیه, نویسنده : nadi nadikoo بازدید : 118 تاريخ : چهارشنبه 18 اسفند 1400 ساعت: 22:27

كنكور تركيه آزمون هاي مختلفي دارد داوطلبان ورود به دانشگاه هاي تركيه بايد از اين آزمون ها قبول شوند. آزمون هاي ورودي دانشگاه هاي تركيه بسته به رشته و دانشگاه متفاوت مي باشد ولي جامع ترين آزمون كنكور تركيه آزمون يوس است. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره شرايط كنكور تركيه و زمان برگزاري كنكور تركيه و رشته هاي اين كنكور با موسسه مشاوران آتاكان در ارتباط باشيد.

آزمون هاي ورودي به دانشگاه در تركيه

در كنكور تركيه آزمون هاي مختفلي براي ورود به دانشگاه وجود دارد، اين آزمون ها شامل: آزمون يوس(yos)، آزمون ست(SAT) ، آزمون(TUS) ، آزمون GMAT، آزمون ALES آزمون GRE . در اين قسمت اين آزمون ها شرح داده شده اند:

كنكور تركيه

آزمون يوس

آزمون يوس نوعي از كنكور تركيه است كه آزمون ورودي دانشگاه هاي دولتي تركيه و بعضي از دانشگاه هاي خصوصي تركيه براي داوطلبان خارجي است . داوطلباني كه مي خواهند در مقطع كارشناسي مهندسي و يا ساير رشته ها و يا رشته‌هاي پزشكي، دنداپزشكي و داروسازي در دانشگاه‌هاي دولتي تركيه تحصيل كنند، با كسب نمره قبولي در آزمون يوس براي پذيرش در اين دانشگاه ها اقدام مي كنند .
اكثر دانشگاه‌هاي دولتي معتبر تركيه به صورت اختصاصي آزمون يوس را طراحي و برگزار مي كنند. معمولا در دانشگاه‌هاي دولتي تركيه اين آزمون هر سال، يكبار برگزار مي شود. پذيرش در مقاطع ارشد و دكتري روند متفاوتي داشته و ارتباطي به ازمون يوس ندارد.

آزمون يوس شامل چه سوالاتي است؟

آزمون يوس(yos) از دو بخش اصلي تشكيل ‌شده است يكي سوالات زبان تركي و دومين بخش كه خودش سه قسمت سوالات هوش، رياضيات و هندسه را شامل مي شود. سؤالات آزمون يوس به صورت تستي است. نمره آزمون يوس از 100 محاسبه شده و سوالات به صورت 5 گزينه ايست، داراي نمره منفي نيز مي باشد و به ازاي هر 4 پاسخ غلط يك نمره منفي در نظر گرفته مي شود. مي توان گفت اين آزمون مهمترين كنكور تركيه و آزمون ورودي به دانشگاههاي تركيه است.

آيا تسلط به زبان تركي براي آزمون يوس ضروري است؟

دقت داشته باشيد كه تسلط به زبان تركي براي شركت در آزمون يوس الزامي نيست. براي اينكه شما مي توانيد به زبان انگليسي هم در تركيه تحصيل كنيد. به اين طريق كه داوطلبان مي توانند با شركت در آزمون آيلتس، و كسب نمره قبولي در اين آزمون از دانشگاه هاي انگليسي زبان تركيه پذيرش بگيرند، ولي براي تحصيل دردانشگاه هاي دولتي بايد با زبان تركي آشنايي خوبي داشته باشند.

شرايط شركت در آزمون يوس :

آزمون يوس مخصوص داوطلبان خارجي است كه مقطع دبيرستان خود را گذرانده اند و يا در حال تحصيل در مقطع چهارم دبيرستان هستند. در واقع كنكور تركيه براي خارجي هاي متقاضي تحصيل در تركيه همان آزمون يوس است. متقاضيان ايراني براي شركت در آزمون يوس بايد داراي مدرك ديپلم و يا پيش دانشگاهي و يا دانش آموز سال دوازدهم باشند. شرايط شركت در آزمون يوس را مي توانيد در مقاله آمادگي آزمون يوس مطالعه فرماييد

زبان آزمون يوس:

به طور كلي سوالات آزمون يوس به زبان تركي استانبولي است ولي به انتخاب داوطلب به زبان انگليسي يا زبان هاي ديگر مثل فارسي، عربي و روسي نيز طرح مي شود. مثلا بعضي دانشگاه ها مانند دانشگاه آتاتورك براي داوطلبان امكان انتخاب دفترچه زبان فارسي را نيز تدارك ديده اند.
البته دانسن اين مورد كه پاسخ دهي به سوالات آزمون يوس به دليل ماهيت رياضي كه دارند نياز چنداني به دانستن زبان آزمون ندارد. و متقاضي با دانستن دايره محدودي از لغات و جملات ساده براحتي مي تواند به سوالات اين كنكور تركيه پاسخ دهند.

زمان ثبت نام، برگزاري و اعلام نتيجه آزمون يوس:

دانشگاه‌هاي تركيه آزمون يوس را به صورت اختصاصي برگزار مي كنند به همين دليل داراي زمان ثبت نام و برگزاري در تاريخ‌هاي مختص به خود هستند. براي اطلاع دقيق از زمان ثبت نام مي توانيد با مؤسسه مشاوران آتاكان تماس بگيريد. اكثر دانشگاه هاي دولتي از اواخر فروردين تا اواخر ارديبهشت ماه آزمون يوس را برگزار مي‌كنند. نتايج كنكور تركيه حداكثر 4 هفته بعد از زمان برگزاري توسط دانشگاه اعلام مي شود .
البته در دوسال اخير شيوع بيماري كرونا بر نحوه برگزاري آزمون هاي يوس تاثير گذاشته و باعث شد در سال 2020 و 2021 ازمون ها با وقفه در مرداد و شهريور برگزار شوند.

نتيجه آزمون يوس

نتيجه آزمون يوس براي مدت 2 سال اعتبار دارد و شما مي توانيد در سال بعد نيز از اين نتيجه براي انتخاب رشته دانشگاه مورد نظر خود استفاده كنيد. برخي از دانشگاه هاي تركيه نتايج آزمون يوس دانشگاه هاي ديگر را نيز قبول مي كنند.

آزمون يوس

كنكور تركيه – آزمون ورودي SAT

SAT مخفف Scholastic Assessment Test است به معني تست ارزيابي تحصيلي كه يك آزمون استاندارد(كنكور تركيه) براي ورود به دانشگاه و برخي از رشته هاي دوره كارشناسي است. داوطلبان معمولا در سال يازدهم و دوازدهم تحصيلات خود در اين آزمون شركت مي كنند. ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه آزمون SAT Subject نوع ديگري است كه در 5 رشته رياضيات، تاريخ آمريكا و جهان، علوم و زيست شناسي، زبان هاي خارجي و ادبيات انگليسي برگزار مي شود. معمولا اين آزمون مورد توجه متقاضيان ايراني نيست.
اين آزمون توسط هيئت كالج برگزار مي شود. برگزاري كنكور تركيه در اين آزمون حداقل 6 بار در سال است كه در سايت www.collegeboard.org اطلاع رساني مي شود. از سال 2016 اين آزمون تغييراتي داشته و سيستم جديد امتيازدهي 1600 است. و طبق اعلام رسمي سايت كالج بورد ميانگين نمره براي پذيرش 1000 است.

كنكور تركيه – آزمون ورودي TUS

اين كنكور تركيه براي تخصص رشته هاي گروه پزشكي است كه دندانپزشكي، دامپزشكي، داروسازي و ساير رشته ها بايد براي تخصص در اين آزمون قبول شوند.طبق آيين نامه پزشكان، وقتي پزشكي در آزمون TUS قبول شده و از اين دوره فارغ التحصيل مي شود، در واقع تحصص خود را گرفته و پزشك متخصص ناميده مي شوند.

شرايط آزمون TUS

زمان برگزاري كنكور تركيه براي اين آزمون در بهار و پاييز يعني ماه هاي آوريل و سپتامبر در شهر آنكارا است. تعداد شركت كنندگان در اين آزمون تقريباً 10000 تا 13000 نفر است و تقريبا نيمي از شركت كنندگان مجاز به انتخاب رشته مي شوند. اين آزمون شامل 11 درس اصلي است و كل سوالات به تعداد 200 و مدت آزمون 210 دقيقه است.

ليست دروس امتحان TUS

ليست دروس امتحاني در كنكور تركيه TUS به صورت زير است:

  1. آناتومي (10 سوال)
  2.  فيزيولوژي ، بافت شناسي ، جنين شناسي (10 سوال)
  3. بيوشيمي (20 سوال)
  4. ميكروب شناسي (20 سوال)
  5. آسيب شناسي (20 سوال)
  6. داروسازي (20 سوال)
  7. بيماري هاي داخلي (20 سوال)
  8. كودكان (30 سوال)
  9. جابجايي عمومي (20 سوال)
  10. زنان و زايمان (14 سوال)
  11. كارآموزي (15 سوال)

5 مورد آخر مربوط به پزشكي باليني و شش دوره اول به عنوان پايه پزشكي هستند. آزمون TUS از سخت ترين آزمون هاي تركيه است كه يكي از دلايل دشواري آن تقاضاي بسيار زياد براي تحصيل پزشكي در كشور تركيه مي باشد.

كنكور تركيه – آزمون ورودي GRE

GREمخفف Graduate Record Examination است به معني آزمون سوابق تحصيلي كه داراي دو نوع عمومي و موضوعي است كه نوع موضوعي فقط براي رشته هاي خاص انجام مي شود. آزمون GRE عمومي، آزمون توانايي متقاضيان براي تحصيل در آموزش عالي است و سه موضوع را شامل مي شود: مهارت هاي محاسباتي رياضي، درك مطلب و مقاله نويسي.
اين كنكور تركيه براي خيلي از داوطلبان سخت بنظر مي رسد. چراكه در بخش درك مقاله تحليلي، موضوعاتي وجود دارد كه بسياري از داوطلبان آزمون قبلاً با آنها آشنا نبوده اند. قسمت رياضي داراي 40 سوال است و سوالات رياضي در سطح دبيرستان هستند، اما اين بخش نيز به دليل زبان انگليسي بودن سوالات و نياز به حل سوالات در مدت زمان كوتاه، كمي دشوار است.

كنكور تركيه – آزمون ورودي ALES

كلمه ALES مخفف Akademik lısansüstü Eğitime Sınavı در واقع كنكور تركيه براي ورود به تحصيلات تكميلي يعني دوره هاي كارشناسي ارشد و دكترا است و همينطور امتيازات آن براي ورود به دوره تخصصي پذيرش مربيان در دانشگاه ها نيز ضروري است.
آزمون ALES سالي دو بار توسط سازمان آموزش عالي تركيه (YÖK) در ماه هاي مي و دسامبر برگزار مي شود. آخرين مهلت ثبت نام در آزمون بهار در ماه مارس و در آزمون پاييز در ماه اكتبر است. امتحانات در دو سطح و در قالب 40 سوال رياضيات، هوش و تركي استانبولي است. ميزان پاسخ به سوالات رياضي براي ورود به رشته هاي مهندسي حائز اهميت است.

آزمون ورودي GMAT به دانشگاه هاي تركيه

GMAT مخفف Graduate Management Admission Test است كه به معني آزمون پذيرش فارغ التحصيلان مديريت مي باشد. و به عنوان يكي از معتبرترين ابزارها براي ارزيابي مهارت هاي فردي و ذهني متقاضيان دوره هاي رشته هاي مديريتي مانند MBA و MPA در نظر گرفته شده است. بسياري از موسسات آموزشي و دانشگاه هاي معتبر اين دوره ها را برگزار مي كنند و نمره آزمون GMAT را ملاك ارزيابي دانشجويان متقاضي قرار مي دهند.
آزمون GMAT معمولا به صورت رايانه اي برگزار مي شود. در اين آزمون پاسخ هر سوال توسط دانش آموز در تعيين سوال بعدي موثر است. سوالات در اين آزمون نمي تواند بي پاسخ رها شود و بايد قبل از پاسخ به سوال بعدي جواب سال قبلي را داده باشد. و اينكه نمي توانند جوابي كه داده اند را تغيير دهند. نمره شركت كننده بلافاصله محاسبه مي شود و به محض تمام شدن به آنها اعلام مي شود.

كنكور تركيه

آيا ورود به دانشگاه هاي دولتي ساده است؟

ورود به دانشگاه هاي دولتي يا همان كنكور تركيه در بعضي رشته ها مثل فيزيوتراپي و مهندسي راحت تر است ولي در رشته هاي پزشكي نسبتا سخت بوده و به دليل هزينه هاي كم ورود به اين دانشگاه ها رقابت شديد تري دارند. كساني كه دوره هاي يوس را گذرانده باشند، راحت تر مي توانند در آزمون هاي ورودي دانشگاه هاي دولتي تركيه قبول شوند. و كساني كه دوره هاي SAT را گذرانده باشند مي‌توانند در آزمون ورودي دانشگاه هاي خصوصي شركت كرده و نمره قبولي را كسب نمايند.

تقويم آموزشي تركيه و تشابه آن با ايران

تقويم آموزشي تركيه براي تحصيل تقريبا مشابه ايران است و در نيمه‌هاي ماه سپتامبر يني شهريور ماه آغاز مي‌شود و با برخي از تغييرات در مناطق حاشيه‌اي و حومه‌ها تا نيمه ماه ژوئن ادامه پيدا مي‌كند. بازه زماني آموزش مدارس مثل ايران شيفت صبح و بعد از ظهر برگزار مي شود. موسسات آموزشي پنج روز در هفته از روزهاي دوشنبه تا جمعه مشغول به كار هستند كه در حدود 35 تا 40 ساعت كاري را تشكيل مي‌دهد.
دو هفته در بازه زماني ماه‌هاي ژانويه و فوريه تعطيلي زمستاني مدارس وجود دارد. اين در حالي است كه مدارس و دانشگاه‌هاي ايران در فواصل روزهاي شنبه تا پنجشنبه به كار خود ادامه مي‌دهند و به غير از تعطيلات رسمي، نوروز، طولاني‌ترين دوره تعطيلي مدارس و دانشگاه‌ها است. سال تحصيلي دانشگاه هاي تركيه نيز همانند ايران در دو ترم تحصيلي برگزار مي شود.

سيستم اموزشي تركيه در پايه دبستان

سيستم آموزشي پايه رايگان در تركيه در تركيه تحصيل در دوره دبستان براي كليه شهروندان در اين كشور رايگان است. زبان تركي استانبولي زبان رايج در سيستم آموزشي كشور تركيه است. تحصيل در تركيه براي كليه دختران و پسران و به مدت 12 سال اجباري است كه اين دوره تحصيل به سه دوره 4 ساله تقسيم‌بندي مي‌شود. در حالي كه در سيستم آموزشي ايران، مدت تحصيلات پايه به دو دوره 6 ساله تقسيم شده است.
وزارت آموزش ملي تركيه MEB، مسئوليت برنامه‌ريزي آموزشي و اجراي آن، نظارت بر كار ارگان‌هاي خصوصي آموزشي، ساخت و طراحي مدارس، فراهم آوردن و توسعه وسايل كمك‌آموزشي و … را بر عهده دارد.
استانداردهاي آموزشي بالا در تركيه سطح آموزش‌هاي ارائه شده در دانشگاه هاي تركيه بالا بوده و در حد استاندارد جهاني مي باشد. و داراي آموزش با كيفيت، اساتيد موفق و سيستم آموزشي يكپارچه جهاني است. با توجه به اين برتري هاي دانشگاه هاي تركيه، دانشجويان به راحتي مي‌توانند تحصيلات عالي موفقي در اين كشور داشته و از پله‌هاي ترقي بالا رفته و براي زندگي و حرفه خود آماده شوند.

اعتبار مدارك دانشگاه هاي تركيه در ايران

دانشگاه هاي تركيه مدارك معتبر بين المللي ارائه مي كنند مدارك تحصيلي دريافتي دانشجويان خارجي كه در تركيه تحصيل مي كنند در بسياري از كشورهاي اروپايي، آمريكا و جهان معتبر است. با توجه به اينكه ارزش مدرك تحصيلي در هر دانشگاه متفاوت از دانشگاه ديگر است بهتر اينست كه دانشجو قبل از انتخاب دانشگاه در اين زمينه هم اطلاعات مفيدي كسب كند تا از تحصيل بهتري بهره‌مند شود.

كنكور تركيه در ايران

بسياري از افرادي كه تمايل به ادامه تحصيل در تركيه را دارند بنا به ناشنايي و يا مشكل اقامت بصورت كوتاه مدت(صرفا تا روز آزمون) مشكلات زيادي را براي ورود و ماندن در تركيه دارند. اين افراد ترجيح مي دهند تا كنكور را در داخل ايران شركت نمايند و بعد ازكسب نتيجه مناسب و دلخواه بار سفر و اقامت را در كشور تركيه ببندند.  كنكور تركيه در ايران توسط برخي موسسات كه مجوز هاي لازم را از وزارت فرهنگ و علوم تركيه دريافت كرده اند برگذار مي شود. موسسه آتاكان يكي از موسساتي ست كه مجوز برگذاري آزمون يوس در ايران را از طرف تركيه دارد . افراد و متقاضيان مي توانند مشاوره هاي لازم را از اين موسسه دريافت نمايند و نهايتا در داخل كشور زير نظر اين موسسه در آزمون يوس شركت نمايند.

سطح سوالات كنكور تركيه

يكي از دغدغه هاي اصلي متقاضيان شركت در آزمون يوس اين است كه سطح سوالات اين آزمون چگونه است و براي قبولي و دريافت رتبه بالا جهت ثبت نام در دانشگاه ها و رشته هاي محبوب خود چه اقداماتي را بايد براي آمادگي در ازمون انجام دهند. سطح سوالات آزمون يوس براي داوطلبان ايراني متوسط مي باشد و از انجايي كه بيشتر اين مباحث در دبيرستان مورد مطالعه افراد قرار گرفته است بنابراين براي داوطلبان ايراني آشنا مي باشد. داوطلبان مي توانندبا كمك نمونه سوالات آزمون يوس دانشگاه هاي مختلف در سالهاي قبل سطح امادگي خود را افزايش دهند.

كنكور تركيه در تبريز

كنكور تركيه در برخي از شهرهاي ايران برگذار مي شود در تبريز نيز اين كنكور برگذار ميشود اما در اروميه به علت نزديكي به كشور تركيه( تقريبا دو ساعت ) بسياري از داوطلبان ترجيح مي دهند در اروميه و موسسه اتاكان ثبت نام نموده و علوه بر امكان شركت در ازمون يوس از مشاورين مختلف براي يافتن آمادگي هاي كافي استفاده نمايند. ميزان قبول شدگان متقاضياني كه از اين موسسه اقدام به شركت در آزمون يوس شركت كرده اند نشان دهنده كيفيت مشاورين   اين موسسه مي باشد.

كنكور تركيه يوس

همانگونه كه بيان شد كنكور تركيه در ايران بنام ازمون يوس يا يوست شناخته شده است. البته اين ازمون فقط مختص ايرانيان علاقه مند به شركت در كنكور تريكه نمي باشد و تمامي اتباع خارجي در همه كشورها مي بايست براي دريافت مجوز براي ورود به دانشگاه هاي تركيه، در آزمون يوس شركت كرده و نمره قبولي مورد نظر دانشگاه محبوب خود نمايند.

داروسازي بدون كنكور تركيه

داروسازي يكي از رشته هايي مي باشد كه مورد اقبال بسياري از متقاضيان ورود به دانشگاه هاي تركيه قرار گرفته است. اصولا بسياري از رشته هاي شاخه پزشكي از جمله خود پزشكي و دندانپزشكي و دام پزشكي و همينطور داروسازي به علت پولساز بودن بخصوص در كشور ما محبوبيت بالاتري دارند. از طرفي چون دسترسي به منابع علمي و به روز دنيا براي دانشجويان پزشكي در تركيه اسانتر مي باشد لذا بسياري از علاقه مندان به رشته طب و زير مجموعه هاي آن تمايل بيشتري براي شركت در اين رشته ها دارند.

كنكور تركيه ني ني سايت

كنكور تركيه در زسياري از سايتها كه كاربران نظرات خود را در آنها ثبت مي كنند ترند كي شود مخصولا زمان برگذاري اين ازمون چون در كماه فروردين تا خرداد برگذار ميشود بسياري از متقاضيان دوست دارند تا اطلاعات و نظرات كاربران ديگر را در اين خصوص دريافت كنند. سايتهايي همانند ني ني سايت كه امكان قرار دادن پست ها و دريافت نظرات مردمي را دارد در اين خصوص اقبال بيشتري را كسب نموده اند. اما بنظر مي رسد چنانچه كاذبران نظرات و پرسش هاي خود را در سايتهاي مرتبط درج و دريافت نمايند به نتايج بهتري دست خواهد يافت.

seoo...
ما را در سایت seoo دنبال می کنید

برچسب : کنکور ترکیه, نویسنده : nadi nadikoo بازدید : 165 تاريخ : چهارشنبه 18 اسفند 1400 ساعت: 22:13

 ازمون یوس

برای این که خیال شما را راحت کنیم باید گفت که «آزمون یوس بسیار آسان تر از کنکور ایران است.» متأسفانه بسیاری از متقاضیان و دانشجویان ایرانی باورهای نادرستی در مورد این آزمون دارند. آزمون یوس فقط از 3 بخش هوش، هندسه و ریاضی تشکیل شده است. سؤالات هوش آزمون را همه ایرانی ها بالای 90 و اکثراً 100 می زنند. سؤالات هندسه موضوعات محدودی را شامل می شود و شما می توانید با 1 ماه زمان گذاشتن تسلط کافی به دست آورید. تست های ریاضی آزمون هم بسیار ساده تر از تست های کنکور ایران است و حتی برخی سؤالات مربوط به دوران راهنمایی کتاب های ایران هستند. در نتیجه شما می توانید با تمرین سؤالات و شرکت در یک دوره آموزشی یوس در عرض 6 الی 9 ماه به صورت 100 درصد خودتان را برای آزمون yos ترکیه آماده کنید.

آزمون یوس

 

برای این که خیال شما را راحت کنیم باید گفت که «آزمون یوس بسیار آسان تر از کنکور ایران است.» متأسفانه بسیاری از متقاضیان و دانشجویان ایرانی باورهای نادرستی در مورد این آزمون دارند. آزمون یوس فقط از 3 بخش هوش، هندسه و ریاضی تشکیل شده است. سؤالات هوش آزمون را همه ایرانی ها بالای 90 و اکثراً 100 می زنند. سؤالات هندسه موضوعات محدودی را شامل می شود و شما می توانید با 1 ماه زمان گذاشتن تسلط کافی به دست آورید. تست های ریاضی آزمون هم بسیار ساده تر از تست های کنکور ایران است و حتی برخی سؤالات مربوط به دوران راهنمایی کتاب های ایران هستند. در نتیجه شما می توانید با تمرین سؤالات و شرکت در یک دوره آموزشی یوس در عرض 6 الی 9 ماه به صورت 100 درصد خودتان را برای آزمون yos ترکیه آماده کنید.

آزمون یوس برای چه رشته هایی است؟

با شرکت در آزمون YOS شما می توانید در تمامی رشته هایی که در دانشگاه‌های ترکیه تدریس می شوند (به جز رشته خلبانی) تحصیل نمایید. از رشته هایی که متقاضیان ایرانی بیشتر درخواست می‌کنند می توان به: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی، مامایی، پرستاری و … اشاره کرد. برای قبولی در رشته خلبانی ترکیه یا باید شهروند ترکیه باشید و یا به جای دانشگاه در مدرسه های خلبانی ثبت نام کنید. بعد از کسب نمره قبولی در آزمون یوس هر دانشگاهی شما می توانید در همان دانشگاه و دانشگاه‌هایی که نمره آزمون yos ترکیه شما را می پذیرند انتخاب رشته کنید.

آزمون یوس

سوالات آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس از 3 مبحث ریاضی، هندسه و هوش تشکیل شده است. هدف آزمون یوس ترکیه به چالش کشیدن هوش منطقی و ریاضی متقاضیان است. برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه اگه، سلیمان دمیرل، سلجوق، گیرسون و چند دانشگاه دیگر در سوالات آزمون YOS خود از اطلاعات عمومی هم استفاده می کنند. تعداد تقسیم سوالات بین قسمت های مختلف آزمون نسبت به دانشگاه ها متفاوت است.

به دلیل این که آزمون یوس توسط دانشگاه ها و موسسات مختلفی برگزار می شود نمی توان برای آن تعداد سوالات و مدت زمان مشخصی برای آزمون تعیین کرد. اما در حالت کلی این آزمون 80 الی 100 سوال و 100 الی 120 دقیقه زمان برای جوابگویی دارد.

آزمون YOS سخت است؟

 برای این که خیال شما را راحت کنیم باید گفت که «آزمون یوس بسیار آسان تر از کنکور ایران است.» متأسفانه بسیاری از متقاضیان و دانشجویان ایرانی باورهای نادرستی در مورد این آزمون دارند. آزمون یوس فقط از 3 بخش هوش، هندسه و ریاضی تشکیل شده است. سؤالات هوش آزمون را همه ایرانی ها بالای 90 و اکثراً 100 می زنند. سؤالات هندسه موضوعات محدودی را شامل می شود و شما می توانید با 1 ماه زمان گذاشتن تسلط کافی به دست آورید. تست های ریاضی آزمون هم بسیار ساده تر از تست های کنکور ایران است و حتی برخی سؤالات مربوط به دوران راهنمایی کتاب های ایران هستند. در نتیجه شما می توانید با تمرین سؤالات و شرکت در یک دوره آموزشی یوس در عرض 6 الی 9 ماه به صورت 100 درصد خودتان را برای آزمون yos ترکیه آماده کنید.

آزمون یوس برای چه رشته هایی است؟

با شرکت در آزمون YOS شما می توانید در تمامی رشته هایی که در دانشگاه‌های ترکیه تدریس می شوند (به جز رشته خلبانی) تحصیل نمایید. از رشته هایی که متقاضیان ایرانی بیشتر درخواست می‌کنند می توان به: پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی، مامایی، پرستاری و … اشاره کرد. برای قبولی در رشته خلبانی ترکیه یا باید شهروند ترکیه باشید و یا به جای دانشگاه در مدرسه های خلبانی ثبت نام کنید. بعد از کسب نمره قبولی در آزمون یوس هر دانشگاهی شما می توانید در همان دانشگاه و دانشگاه‌هایی که نمره آزمون yos ترکیه شما را می پذیرند انتخاب رشته کنید.

سوالات آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس از 3 مبحث ریاضی، هندسه و هوش تشکیل شده است. هدف این آزمون به چالش کشیدن هوش منطقی و ریاضی متقاضیان است. برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه اگه، سلیمان دمیرل، سلجوق، گیرسون و چند دانشگاه دیگر در سوالات آزمون YOS خود از اطلاعات عمومی هم استفاده می کنند. تعداد تقسیم سوالات بین قسمت های مختلف آزمون نسبت به دانشگاه ها متفاوت است.

به دلیل این که آزمون یوس توسط دانشگاه ها و موسسات مختلفی برگزار می شود نمی توان برای آن تعداد سوالات و مدت زمان مشخصی برای آزمون تعیین کرد. اما در حالت کلی این آزمون 80 الی 100 سوال و 100 الی 120 دقیقه زمان برای جوابگویی دارد.

ریاضی آزمون یوس

سوالات قسمت ریاضی یوس از بخش های مختلفی تشکیل شده است که به صورت زیر می باشند: اعداد (چهار عمل اصلی، مبناء، اعداد صحیح، اعداد اول، فاکتوریل، ب.م.م و ک.م.م)، اعداد گویا و اعشاری، توان و رادیکال، اتحاد و تجزیه عبارات، نسبت و تناسب، معادلات و نامعادلات درجه یک، قدر مطلق، منطق، مجموعه ها، رابطه، تابع، عملگرها و هم نهشتی اعداد، اصول شمارش، بسط دو جمله ای، احتمال، چند جمله ای ها، تابع درجه دو و سهمی، معادلات و نامعادلات درجه دو، مثلثات، اعداد مختلط، لگاریتم، سری و دنباله؛ سیگما و پای، توابع خاص (تابع جزء صحیح، تابع ساین و …)، حد و رفع ابهام، مشتق و کاربرد آن، انتگرال و کاربرد آن، ماتریس و دترمینان.تعداد سوالات ریاضی در آزمون یوس حدود 30 الی 40 تا می باشد.

نکته مهم: تمامی این مباحث در دو کتاب ریاضی 1 و ریاضی 2 تقسیم بندی شده اند. بهترین منبع برای تمرین سوالات ریاضی کتاب های پوزا و بعد از آن کتاب های متروپل هستند.

هندسه آزمون یوس

تعداد سوالات هندسه آزمون یوس بسیار کم است. سوالات در حدود 5 الی 10 تا هستند اما از اهمیت زیادی برخوردارند. بسیاری از متقاضیان به دلیل کم بودن تعداد سوالات هندسه به آن توجه نمی کنند اما جواب دادن به این سوالات می تواند شما را از بسیاری از شرکت کنندگان جلو بی اندازد. سر فصل های هندسه آزمون YOS به شرح زیر هستند:

تعاریف اولیه، زاویه ها در خطوط موازی و مورب، زاویه ها در مثلث، ارتفاع، نیمساز و میانه، مثلث های خاص (مانند متساوی الاضلاع و …)، مساحت مثلث، تشابه مثلث ها، نامساوی های مثلث چند ضلعی ها و چهار ضلعی ها، متوازی الاضلاع و لوزی، مستطیل و مربع، ذوزنقه، دایره (زوایای داخلی و نسبت ها)، دایره (محیط و مساحت)، هندسه تحلیلی (فقط خط و دایره)، هندسه فضایی، بردارها

نکته مهم: همه سرفصل های ذکر شده در یک کتاب جمع بندی شده اند. شما با مطالعه یک کتاب هندسه یوس مانند پوزا می توانید 100 درصد سوالات را پاسخ دهید.

بخش هوش آزمون یوس

حدود 50 درصد سوالات (حدود 40 الی 50 سوال) آزمون یوس متشکل از سوالات هوش هستند. سوالات هوش در آزمون yos فصل بندی خاصی ندارند و هر دانشگاه از مدل های مختلف سوال استفاده می کند؛ اما باید به این نکته توجه کنید که سطح سختی سوالات هوش بسیار پایین بوده و شما به راحتی می توانید با کمی تمرین به تمامی سوالات پاسخ صحیح بدهید. حتما تمامی تست های کتاب پوزا را یک بار تمرین کنید و اگر وقت داشتید تست های کتاب متروپل را بررسی کنید. با تمرین سوالات این دو کتاب شما با قطعیت 100 درصد به تمامی سوالات جواب درست خواهید داد.

چگونه در آزمون یوس قبول شویم؟

شانس قبولی در آزمون YOS به دلیل سطح نسبتاً آسان سؤالات بسیار بالا می باشد و اکثر متقاضیان ایرانی می توانند نمره های بالایی در این آزمون کسب نمایند؛ اما باید در زمان ثبت نام به دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید توجه نمایید. برای مثال در آزمون یوس دانشگاه اژه شهر ازمیر شانس قبولی بسیار پایین است چرا که این دانشگاه در آزمون خود از سؤالات اطلاعات عمومی استفاده می‌کند. دامنه این سؤالات بسیار زیاد بوده و اکثر متقاضیان قادر به پاسخگویی نمی باشند؛ و یا دانشگاه استانبول به دلیل این که تعداد بسیار زیادی در آزمون یوس آن شرکت می‌کنند، کسانی که نمره 100 را در آزمون کسب می‌کنند نیز زیاد است و رقابت در این دانشگاه سخت می‌باشد؛ اما اگر در دانشگاه‌هایی مانند ساکاریا، جمهوریت، سلیمان دمیرل و … قصد تحصیل داشته باشید می توانید با کسب نمره ی بالای 95 به راحتی در رشته‌ای که می خواهید تحصیل نمایید.

همچنین باید بدانید که برخی از دانشگاه های ترکیه با آزمون یوس دانشجو نمی پذیرند. برخی از دانشگاه ها نیز مانند دانشگاه استانبول فقط با آزمون یوس دانشجو می پذیرند و برخی نیز با هر دو آزمون دانشجو پذیرش می کنند. لیست این دانشگاه ها را در PDF زیر آورده ایم.

 

seoo...
ما را در سایت seoo دنبال می کنید

برچسب : ازمون یوس, نویسنده : nadi nadikoo بازدید : 209 تاريخ : دوشنبه 9 اسفند 1400 ساعت: 18:56

خبرنامه